Presentació       Rutes guiades       Informació del parc       Contacte      


RUTA CIRCULAR AMB HISTÒRIA: DÒLMEN I POBLAT IBÈR DEL MONTGRÒS

2012.03.26

 

 

Nom: Ruta circular amb història: dolmen i fortificació ibèrica del Turó  del Montgròs

Origen: Aiguafreda

Final: Aiguafreda

Km: 20

Temps aproximat: 4 h. caminant + temps visita i parades si s’escau

Desnivell: 400 m de pujada i 400 de baixada

Itinerari: ruta circular

L’itinerari combina una bona dosi de senderisme acompanyat d’història. El camí que transcorre  pel GR-2 i  per pistes i senders no senyalitzats ens enfila ben amunt de la Serra de l’Arca, des d’on gaudirem d’ una bona vista  panoràmica de la vall de la Riera d’Avencò , el Tagamanent i els cingles d’en Bertí.  A més a més en aquest itinerari trobarem un dòlmen, així com la possibilitat de gaudir d’una visita guiada a la fortificació Ibèrica del Turó del Montgròs.

Dificultat: fàcil

Planificació de la sortida: sortida de tot el dia.´Matí: ascensió Serra de l’Arca, Visita dolmen i a la fortificació ibèrica del Turó del Montgròs (opció de visita guiada, única manera d’accedir). Dinar al Brull, esplanada pic-nic o restaurant. Tarda: tornada

Opcions: visita a la fortificació ibèrica del Turó del Montgròs. Es pot dinar de pic-nic o al restaurant .

 


Leave a comment