Presentació       Rutes guiades       Informació del parc       Contacte      


RIERA D’AVENCÓ

2012.07.27

 

 

Dificultat: fàcil

Tipus de ruta: lineal

Itinerari:

Camí sense pèrdua que te origen a Aiguafreda, i que resegueix la riera d’Avencó per la banda esquerra, una de les valls més fredes de tot el Montseny i que dona nom al poble d’Aiguafreda. Es una ruta molt senzilla i planera que transcorre per una pista sense asfaltar, i que finalitza en el gorg de l’Olla, àpte per al bany inclús a l’estiu. A més a més una mica més endavant del gorg ens trobem amb la font d’en Vinyes, una del les aigües més bones de tot el Montseny.

Temps aproximat: 2:30 h

Origen i final: Aiguafreda

Km: 12

Desnivell: 100 m anada, 100 m baixada

Planificació de la sortida: aquesta sortida és senzilla, per tant es pot fer de matí o tarda.

Opcions: Aquest itinerari te possibilitats d’ampliar-se, fins al pla de la Calma, o pujant a la Serra d’Arques, convertint la ruta en circular. A més a més es poden visitar els pous de glaç de la riera d’Avencó

Transport: Si voleu anar amb transport públic podeu parar a l’estació de RENFE Sant Martí de Centelles.

Més informació:

  • plantes comestibles: fonoll (foeniculum vulgare), ortiga, esbarçer, galzeran (ruscus aculatus), figuera, albahaca

Leave a comment