Presentació       Rutes guiades       Informació del parc       Contacte      


 L’HOME I EL MONTSENY

L’home ha habitat al Montseny des de la prehistòria fins l’actualitat. Molts restes i construccions són testimoni de quina ha estat la estreta relació entre els habitants i les muntanyes on  vivien.

Les troballes de destrals i ganivets a Aiguafreda, el Brull , Montseny i Sant Marçal, els dolmens de la serra de l’Arca i les Pinedes, i l’estela de la Calma; ens rebel·len l’existència de l’home prehistòric al Montseny.

Més tard, en època dels ibers es comença a ocupar els turons del massís de manera sedentària, així ens ho rebel·len restes com les muralles ibèriques del turó del Montgròs, els assentaments fortificats de Montclús i de can Flaquer.

Del període romà daten les construccions de la Vil·la romana de Can Tarrés. Però és a l’edat mitjana quan els habitants s’estableixen a l’interior del massís i n’extreuen els recursos de manera més intensificada , fins que al S XIX, s’inicia un despoblament. Podem trobar esglésies com l’església de Sant Pere Desplà i el Castell de Montsoriu.

Avui dia els habitants del Montseny majoritàriament situats en zones urbanes es dediquen al tercer sector, potenciant el turisme rural i l’hostaleria de la zona.

 

Molt d’aquest patrimoni, dels personatges que ho van viure i les històries que hi van deixar  es poden descobrir a través de museus,  rutes i visites, que ens duran a fer un passeig per la història dels nostres avantpassats.

 

Leave a comment